Akıllı Telefon Geofencing Teknolojisi Nedir?
Akıllı telefonlarımızla gün boyu online dolaşıyoruz. Peki, aynı inanılmaz cihazın, işlerine yaklaştıkça dikkatinizi çekmeye çalışan işletme sahipleri için bir pazarlama fırsatı yarattığını biliyor muydunuz? Bazen, “İzleniyor muyum acaba?” diye düşünmenizin sebebi, geofencing teknolojisinden kaynaklanıyor. Kısaca tanımlamak gerekirse geofencing; işletmelerin önceden tanımlanmış bir konuma veya coğrafi bölgeye giren akıllı telefon kullanıcılarına, ilgilenebilecekleri mesajları göndererek etkileşimde bulunmak için kullandığı konuma dayalı bir hizmettir.
Geofencing Nasıl Çalışır?
Her bir mobil cihaz, konumunu belirlemek GPS, Wi-Fi ve radyo frekans tanımlaması (RFID) kullanan bir izleme cihazına benzer. Geofencing, mobil uygulamalardan akıllı telefon kullanıcılarıyla iletişim kurmak ve pazar alanından bir sinyal göndermek için SMS kullanır. Geofencing sayesinde belirlenen lokasyonlarda doğrudan satış mesajları gönderilebileceği gibi, belirlenen bir bölgede olanlara tanıtım, bilgilendirme, kurumsal mesajlar da gönderilebilir.
Doğrudan satışın yanı sıra geofencing, çapraz satış için de imkânlar sağlar. Örneğin, bankalar veya sigorta şirketleri, yakınlardaki otomobil satıcısına giden kullanıcılarını hedefleyebilir. Bu noktalar “sanal bariyer” içine alınıp, kullanıcılarına kredi veya sigorta alternatifleri sunabilirler. Geofencing teknolojisinin en önemli katkısı ise kişinin belirlenen noktadan geçmekte olduğunun bilinmesi sayesinde, o kişiye mesajın en doğru noktada atılmasını sağlamaktır.