Bölgesel Zayıflama Nedir?
Bazı insanların vücutları, yapısı veya genetiği gereği kiloyu belirli bölgelerde toplar. Bacak, kalça, karın veya kollarda yoğunlaşabilen kilolar, orantısız bir görünüm ortaya koyar. Kilo veren kişiler, istedikleri bölgelerdeki incelmeye göremeyebilirler. Bu nedenle bölgesel zayıflama, kilo vermekle aynı şekilde değerlendirilmez. Bu nedenle diyet yerine yoğun ve kısa süreli egzersizler, bölgesel zayıflama için çok daha uygundur.
Yüksek yoğunluklu egzersizlerin çok daha fazla yağ yaktığı bilinmektedir. Kalça, bacak veya bel kısmında oluşan yağlardan kurtulmak için kardiyo veya klasik egzersizler fayda sağlamaz. Uzun süreli egzersizler yerine kısa süreli ve kalp ritmini hızlandıran hareketlerden oluşan egzersizler tercih edilir.
Ayrıca bu tür hareketler için herhangi bir alete ihtiyaç duyulmaz. Herkesin evinde kendi vücut ağırlığı ile yapabileceği hareketlerdir. Bölgesel zayıflama hareketlerine başlamadan önce vücudun ısıtılmasında fayda vardır. Daha sonra hareketleri 5’er defa tekrar edebilirsiniz.
Bölgesel Zayıflama için Egzersiz Hareketleri
1- Ayaktayken bacaklar omuz genişliğinde açılır ve düzgün bir duruş pozisyonu alınır. Eller başın üzerine yerleştirilir ve göğüs ve sırt olabildiğince dik tutulur. Kalça geriye itilir ve dizler yavaşça bükülür. Bel, bacak ve arka baldırlar için faydalı bir harekettir.
2- Şınav pozisyonunda eller omuz genişliğinde açılır. Vücut düz tutulur ve hiç hareket ettirmeden sağ el sol elin üzerine koyulur. Bu hareketin tersi de yapılır. Başta kollar olmak üzere vücuttaki diğer yağlı bölgeler için faydalıdır.
3- Bacaklar omuz genişliğinde açılır ve ayakların arasında ağırlık koyulur. Kalça geriye itilerek ve dizler bükülerek eğilme gerçekleşir ve sağ elle ağırlık alınır. Karın düz pozisyondayken ağırlık yükseltilir ve aynı hareketin tersi de yapılır. Bu hareket bel ve kalçadaki yağların erimesine yardımcı olur.
4- Ayaklar kalça genişliğinde açılır ve eller kalçanın üzerine yerleştirilir. Göğüs ve omuzlar dik vaziyettedir. Sağ ayakla bir adım atılır ve diz bükülerek alçalma hareketi yapılır. Daha sonra başlangıç haline geri dönülü ve diğer ayakla yapılır. Bacak, baldır, basen ve kalçadaki yağlar için oldukça faydalı bir harekettir.
5- Ayaktayken ayaklar birleşik ve kollar yandadır. Yere eğilip eller ayaklara dokundurulur. Daha sonra bacaklar geriye atılıp şınav pozisyonunda zıplanır. Bel ve kalçada bulunan yağlar için faydalı bir harekettir.